top of page
Huizenrij.jpg

Woning sociaal verhuren

Wat is sociaal verhuren?

Je kunt je woning verhuren aan een Sociaal Verhuurkantoor of SVK om een kwetsbaar eenoudergezin in Aalst te helpen. Het Sociaal Verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen huurt huizen, appartementen en studio's van eigenaars op de private markt om deze door te verhuren aan huurders die hiervoor in aanmerking komen. De keuze van de huurder wordt bepaald door het SVK-puntensysteem, waarbij de nadruk ligt op woonnood. Op die manier wil het SVK huurders met een bescheiden inkomen een kwalitatieve en betaalbare woning aanbieden.

Kwalitatieve begeleiding van verhuurder en huurder

Een team van huurbegeleiders en patrimoniumbeheerders zet dagelijks in op kwalitatief beheer van het pand met ondersteuning van de huurder, het garanderen van woonzekerheid en het verzekeren van een redelijke huurprijs voor de huurders. De medewerkers van het SVK hechten belang aan vriendelijkheid, respectvolle communicatie en vertrouwen, en bouwen een langetermijnrelatie op met zowel de huurder als de verhuurder.

Meer informatie over de werking van het Sociaal Verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen vind je ook terug op de eigen website.

Woning verhuren voor eenoudergezinnen in Aalst

Door je woning via het project (T)huis gezocht te verhuren aan het SVK, help je actief mee om kwetsbare eenoudergezinnen een kwalitatieve en langdurige thuis te bieden. 

Op basis van verschillende objectieve criteria (aantal slaapkamers, grootte van de woonruimtes, ...) bepaalt het SVK voor welke gezinsgrootte je woning is bestemd. Vervolgens bekijken we via de wachtlijst welk eenoudergezin hiervoor in aanmerking komt. Jij hoeft hier zelf niets voor te doen, je huurovereenkomst loopt rechtstreeks met het SVK en het wij doen alle communicatie, coördinatie en opvolging met de huurders.

Wil je je woning graag maatschappelijk verantwoord verhuren aan een eenoudergezin, maar is jouw woning niet gelegen in Aalst? Contacteer ons dan ook gerust, we bekijken graag samen de mogelijkheden.

Voordelen van sociaal verhuren

Verhuren via het Sociaal Verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen biedt een aantal stevige voordelen:

  • huurovereenkomst van minstens 9 jaar

  • gegarandeerde huurbetaling

  • coördinatie van de onderhoud van de woning

  • kosteloze administratie

  • fiscale voordelen

  • renovatie- en energiepremies

  • 12% btw-tarief bij nieuwbouw

  • 6% btw-tarief bij afbraak en heropbouw

  • geen leegstand

Verhuren aan het Sociaal Verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen

Wil je je huis, appartement of studio verhuren maar wil je zelf niet instaan voor het beheer van je huurwoning, en ondertussen het project (T)huis gezocht ondersteunen door de verhuur aan een eenoudergezin in Aalst? 

Dan is het Sociaal Verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen je ideale partner. We lichten graag onze werking toe tijdens een vrijblijvend verkennend gesprek.

Huis met sleutel op tafel.jpg
bottom of page