top of page

Wat is kansarmoede? Ervaringsdeskundige Cindy legt het uit aan Linde Merckpoel

Op 17 oktober was het de Werelddag van Verzet tegen Armoede. Net dit jaar is kansarmoede ook het thema van De Warmste Week. Linde Merckpoel maakte daarom samen met het Netwerk tegen Armoede een eerlijke en verhelderende video.

Op de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober lanceerde de VRT een video met Linde Merckpoel en ervaringsdeskundige Cindy Van Geldorp in het kader van De Warmste Week. Ze vergelijken er armoede met een spinnenweb waarin alles met elkaar verweven is.

In deze video doet ervaringsdeskundige Cindy haar verhaal aan Linde Merckpoel. Ze vertelt over hoe ze verstrikt raakte in een spinnenweb van kansarmoede.


Kansarmoede is een spinnenweb. Van het ene probleem komt het andere, en voor je het weet kleef je vast in een smerig kluwen.

Cindy is intussen aan de slag als vormings- en communicatiemedewerker bij het Netwerk tegen Armoede. De Warmste Week werkt dit jaar intensief met de organisatie samen. In inspiratiesessies voor de redacties en programmamakers van VRT gaven ze inzicht in het probleem. Zo helpen ze om zowel het thema van kansarmoede als de mensen die ermee te maken krijgen met respect te behandelen.

De Warmste Week is een project van VRT, met Ketnet, Eén, VRT MAX, Studio Brussel en MNM als dragende merken. De Warmste Week wordt gerealiseerd met de warme steun van KBC.


De volledige video van Cindy en Linde kun je bekijken op de website van VRT.


bottom of page