top of page

Woonmaatschappij Dender-Zuid haalt € 3.000 op voor De Warmste Week

Eind vorig jaar stond De Warmste Week in teken van kansarmoede. Ook Woonmaatschappij Dender-Zuid deed een actie om De Warmste Week te steunen. Met tekeningen van sociale huurders, verhuurders en collega’s maakten ze kerstkaarten om geld in te zamelen. De verkoop van deze kerstkaarten bracht € 3.000 op.


Om De Warmste Week te steunen, verkochten de collega’s van Woonmaatschappij Dender-Zuid unieke kerstkaarten met mooie tekeningen in thema van kerst en nieuwjaar. Deze tekeningen werden gemaakt door personen die wonen in een sociale huurwoning, door mensen die op de wachtlijst staan voor een sociale woning, door collega's, door mensen die hun woning verhuren aan de woonmaatschappij, ... Mensen die zelf weten hoe het is om in kansarmoede op te groeien of te leven, of die de gevolgen van kansarmoede in hun dagelijkse werking zien.


Woonmaatschappij Dender-Zuid verhuurt woningen aan de meest kwetsbare doelgroep, gezinnen met de laagste inkomens en de hoogste woonnood. We zien van dichtbij hoe groot de impact is van kansarmoede, maar ook hoe groot het verschil kan zijn als je meer kansen krijgt in het leven. De woonmaatschappij zette zich dan ook actief in om geld in te zamelen via de verkoop van de kerstkaarten. De collega’s waren op de wekelijkse ochtendmarkt van Herzele te vinden, ze verkochten de kaarten op de kerstmarkt van Zottegem en in hun kantoor, en spraken ook hun eigen netwerk aan om de kaarten te verkopen. Al deze acties samen zorgden ervoor dat Woonmaatschappij Dender-Zuid het mooie bedrag van € 3.000 kon storten aan De Warmste Week.


Het project ‘(T)huis gezocht’ is een van de projecten die door De Warmste Week worden gesteund. Met de steun van De Warmste Week willen we een impactvolle video maken die armoede en het belang van goede huisvesting in beeld brengt. Hiermee willen we verhuurders laten nadenken over de optie om hun huurwoning sociaal te verhuren aan zodat meer gezinnen op de wachtlijst een sociale woning kunnen huren via de woonmaatschappij.


bottom of page